politiek

  • Berichtcategorie:politiek

politiek_slide1

Sinds 1988 ben ik actief in de politiek. Zo was ik begin jaren negentig voorzitter van het CDJA in Friesland. Vervolgens ben ik vanaf 2006 zeven jaar lang fractievoorzitter van het CDA in Dongeradeel geweest. Na een verschil van mening over de koers van de partij, ben ik in maart 2013 uit de CDA-fractie gestapt. Samen met Klaas van der Galiën vormde ik tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 de christelijk-sociale fractie De Vries/Van der Galiën. Sinds de verkiezingen van 2014 ben ik fractievoorzitter van Dongeradeel Sociaal, een lokale partij die gelieerd is aan GroenLinks en die staat voor een christelijk, duurzaam en vooral sociaal geluid in Dongeradeler politiek.

Ik ben altijd voorvechter geweest van een sociale koers binnen de christen-democratie. Zo was ik eind 2010 initiatiefnemer van de twittersite CDAlert die de discussie over een nieuwe koers binnen het CDA destijds kritisch volgde. CDAlert kwam op haar beurt weer voort uit de christelijk-sociale beweging Nieuw Collectief, die in 2005 werd opgericht, en het Christelijk Sociaal Platform (CSP) dat in 1995 ontstond uit onvrede met de politieke koers van het CDA, met als doel om een krachtig sociaal geluid te laten horen binnen de christen-democratie.

Voor CDAlert, Nieuw Collectief en CSP heb ik in de loop der jaren een aantal artikelen en persberichten geschreven die zijn verschenen in diverse media. In het archief zijn die te lezen. Links naar meer recente berichten staan op de hoofdpagina van deze website.