Motie kinderpardon raadsbreed aangenomen

  • Berichtcategorie:politiek

In navolging van 25 andere gemeenten steunt ook de gemeente Dongeradeel de actie ‘Ze zijn al thuis!’ voor een kinderpardon voor ruim 400 gewortelde kinderen die uitgezet dreigen te worden. Een motie van Dongeradeel Sociaal/S!N die daartoe opriep, werd raadsbreed aangenomen.

De motie kreeg op voorhand al steun van CDA, FNP, ABD, CU en PvdA. Alleen de VVD had nog enkele vragen, maar steunde de motie uiteindelijk ook.

In Nederland leven 400 kinderen die opgegroeid zijn in onze samenleving en die al langer dan 5 jaar wachten op een verblijfsvergunning. De dreiging van uitzetting geeft bij deze kinderen veel verwarring, onzekerheid en angsten. Ze zijn namelijk niet bekend met hun thuisland en spreken de taal van het thuisland niet meer. Deze kinderen zijn volledig geïntegreerd in onze samenleving, het zijn klasgenoten, teamgenoten, kerkgenoten, buurkinderen en collega’s.

Daarom roepen gemeentelijke politieke partijen van links tot rechts op tot het toepassen van een landelijk kinderpardon. Inmiddels steunen 25 gemeenten de actie. En nu dus ook de gemeente Dongeradeel; ook al woont geen van de huidige 400 kinderen in onze gemeente. In oktober 2014 werd nog wel succesvol actie gevoerd tegen de uitzetting van Caroline Kigeme.

Met raadsbrede steun zal de gemeente Dongeradeel nu per brief aan de regering laten weten dat zij eveneens een kinderpardon wil.

Teken hier de petitie voor het kinderpardon

Lees hier de motie

Reageren? Discussieer mee op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/sociaalinnef/posts/984798291676899

Lees hier het artikel ‘Raadsbrede steun voor Caroline’

Foto: De Goede Zaak