Naast woningbouw en duurzaamheid ook grote opgave in de zorg

  • Berichtcategorie:politiek

Lijsttrekker Jouke Douwe de Vries van S!N was vanmiddag te gast in het Nijsfoarum van het programma Buro De Vries van Omrop Fryslân. Hij pleitte voor meer aandacht voor de zorg in de verkiezingscampagne, omdat daar een hele grote opgave ligt en die blijft nog onderbelicht.

De andere forumleden, Esther Verhagen van Ooststellingwerfs Belang en Tsjerk Bouwhuis van FNP Súdwest-Fryslân, gaven aan dat in hun gemeente woningbouw en duurzaamheid belangrijke verkiezingsthema’s zijn. Dat is Noardeast-Fryslân ook het geval, maar juist de jeugdzorg en ouderenzorg vragen de komende jaren om ingrijpende veranderingen, zo gaf De Vries aan. Daar is bijvoorbeeld bij de Stemwijzer die de gemeente vrijdag lanceerde helemaal geen aandacht voor.

Mogelijk komt dat, zei De Vries, omdat Noardeast-Fryslân daar de afgelopen jaren al beleid op heeft gemaakt. Als wethouder heeft hij zich ingezet om de zorg laagdrempeliger te organiseren door meer samen te werken met het onderwijs en het welzijnswerk. Maar we zijn er nog lang niet en daar moet nog hard aan gewerkt worden, ook op Fries niveau, betoogde De Vries. Hij gaf dan ook duidelijk te kennen dat hij graag door wil als wethouder namens S!N; om daar de schouders onder te zetten.

Foto: Omrop Fryslân