Wethouder de Vries over nieuwbouw en samenvoeging scholen Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

DOKKUM – De komende jaren zal de gemeente Noardeast-Fryslân kijken naar nieuwbouw en samenvoeging van scholen in Dokkum. In de Weekend Nieuwsshow schoof wethouder Jouke Douwe de Vries in de studio aan om hierover te vertellen. “It giet om in hiel soad skoallen yn Dokkum. De plannen lizze der en de gemeenteried hat sein hjir moatte wy my fierder sa fier is it dan ek. Hoe’t it allegear komt wurdt noch bepraten.” 

Op dit moment zijn er negen basisscholen in de stad. “It soe moai wêze oft dat wat minder koe, gearfoege kinne. Om it sa betelber te meitsjen foar de takomst.” Zo zijn er ideeën om wat op de Parklaan te doen en CBS De Bron en De Regenboog samen te voegen. En er wordt gedacht om beide scholen in It Fûgellân, de openbare en de christelijke scholen bij elkaar te doen. Door minder scholen in Dokkum te houden wordt er geld vrijgemaakt voor de scholen in de dorpen. Vertelt de wethouder in de nieuwsuitzending op RTV NOF.

Voor de financiering is in totaal meer dan 50 miljoen euro nodig. De helft van dit bedrag is voor It Piter Jelles College en het Dockinga College. Op de begroting zal structureel zo’n 1 á 2 miljoen euro vrijgemaakt moeten worden.

Lees hier verder op RTV NOF

Foto: RTV NOF