Bezwaren tegen horecavergunning Markt Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

Er zijn vijf bezwaren binnengekomen op de mogelijke afgifte van een (lichte) horecavergunning voor de Markt 16 t/m 18 in Dokkum, het voormalige winkelpand van Vögele. Op voorspraak van Dongeradeel Sociaal/S!N worden die bezwaren niet door het College van B&W zelf afgehandeld, maar door de bezwarencommissie van de gemeente.

DS/S!N noemde de voorgenomen vergunningverlening door het College van B&W eerder al ‘handje klap’. De eigenaar van de panden, ondernemer Jan Leegstra, wist eind december vorig jaar de werkzaamheden aan de Markt en IJsfontein in Dokkum stil te leggen, omdat de rechter het met hem eens was dat er te veel onduidelijkheid was over de precieze aanleg van de IJsfontein. Inzet van Leegstra bleek het verkrijgen van een lichte horecavergunning voor zijn panden aan de Markt 16 t/m 18. Hij trok zijn bezwaar in, toen het College van B&W hem de gewenste horecavergunning toezegde.

Op die voorgenomen vergunningverlening zijn nu dus vijf bezwaren van omwonenden binnengekomen. Voorstel was om die bezwaren door het College van B&W zelf af te laten handelen. DS/S!N trok daarop de vergelijking met de slager die zijn eigen vlees keurt. Behandeling van de bezwaren wordt nu door bezwarencommissie opgepakt en B&W deed te toezegging om de gemeenteraad te informeren over het oordeel van de bezwarencommissie.

Lees ook: Bezwaar Markt Dokkum ingetrokken en Rechter legt werkzaamheden ijsfontein Dokkum stil

Reageren? Discussieer mee op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/jddevries/posts/1182648605204598

Foto: Google Maps