Caroline moet blijven! Teken de petitie!

  • Berichtcategorie:politiek

carolinemoetblijven

De 18-jarige Caroline Kigeme uit Dokkum is 12 jaar geleden met haar moeder naar Nederland gekomen en dreigt nu, samen met haar moeder, teruggestuurd te worden naar Kenia, een land waar ze zich niks meer van kan herinneren. Dongeradeel Sociaal steunt de petitie die haar klasgenoten van het Friesland College in Leeuwarden zijn begonnen en roept een ieder op om de petitie te ondertekenen.

Eerder heeft Dongeradeel Sociaal in de raad al aandacht gevraagd voor de situatie van Caroline Kigeme en haar moeder. Dongeradeel Sociaal steunde burgemeester Marga Waanders en enkele honderden collega-burgemeesters in hun oproep aan staatssecretaris Fred Teeven voor een ruimer kinderpardon. Die oproep vond echter geen gehoor.

Volgens Astrid van der Berg, van de Gezamenlijke Noodopvang Fryslân, kreeg staatssecretaris Teeven al een brief van Marga Waanders. Maar tot nu toe leverde dat niet het gewenste resultaat op. Van der Berg: “Terug in Kenia dreigt voor Caroline en haar moeder een besnijdenis. Ze zijn hun leven daar niet veilig.”

Met de opstellers van de petitie vinden wij dat “een kind na 12 jaar niet meer weggestuurd kan worden naar een vreemd land.”

Klik hier om de petitie te ondertekenen!