Dantumadiel blundert met brief over hulp

  • Berichtcategorie:politiek

huishoudelijkehulp_lc2jan15

Bron: Leeuwarder Courant, 15 januari 2015

DAMWALD Huishoudelijke hulp blijft een lastig onderwerp voor Dantumadiel. Gisteren kregen ruim tweehonderd mensen een verkeerde brief van de gemeente.

In de brief stond dat de gemeente Ferwerderadiel had beoordeeld of mensen wel of geen huishoudelijke hulp meer zouden krijgen. Het telefoonnummer onder aan de brief was van het gemeentehuis in Ferwert. De brief viel bij inwoners van beide gemeenten op de mat. Zowel in Damwâld als in Ferwert hingen verontruste mensen aan de lijn.

Er klopt niets van de brief, zegt woordvoerder Ferdie van den Brink van Dantumadiel. ,,Alle ontvangers kunnen hem als niet verzonden beschouwen.’’ De brief ging over de afschaffing van huishoudelijke hulp, terwijl het onderwerp had moeten zijn dat inwoners van Ferwerderadiel voor bijzondere bijstand op het gebied van sociale zaken kunnen aankloppen bij Dantumadiel.

Hoe het kon gebeuren is nog een raadsel, aldus Van den Brink. ,,Dat gaan we uitzoeken.’’ De gemeente ontdekte de fout pas toen de telefoontjes gistermiddag binnenkwamen. Er gaat een rectificatie de deur uit en daarna volgt de brief die de mensen eigenlijk hadden moeten krijgen.

Een woordvoerder noemt de zaak ,,heel ongelukkig’’. De gemeente ligt door de verloren rechtszaak over huishoudelijke hulp al onder een vergrootglas. ,,Dit onderwerp ligt heel gevoelig en dan zul je net zien dat dit hiermee gebeurt. Wij balen hier enorm van.’’

Lees hier de brief