Humanitas brengt krant uit in vier gemeenten

  • Berichtcategorie:politiek

DOKKUM – In Noordoost-Friesland zijn veel vrijwilligers actief voor Humanitas. Zij helpen mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Maar wat doen ze precies en wanneer kun je de vrijwilligers van Humanitas inschakelen? Om meer bekendheid te geven aan de vereniging hebben de vrijwilligers van de afdeling Noordoost-Friesland voor het eerst een krant uit gebracht en maandagmiddag gepresenteerd in de trouwzaal van de gemeente Noardeast-Fryslân in Dokkum.

Voorzitter Anneke van Dellen van Humanitas heeft de eerste exemplaren uitgereikt aan de wethouders Kees Wielstra van de gemeente Dantumadiel en Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân. De krant van Humanitas valt de komende weken bij 25.000 mensen in de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel in de bus.

Ook de bestuursleden en coördinatoren van de verschillende projecten waren bij de presentatie aanwezig. Voorbeelden van succesvolle projecten van Humanitas zijn: Thuisadministratie, Home-Start en Kindervakantieweken. Bijzonder is ook het project Humaa(n)tjes, waarbij de vrijwilligers mensen helpen die vanwege een beperking in een isolement dreigen te raken.

Bron: Nieuwe Dockumer Courant

Foto’s: Jan van Empel