Kritiek mag niet klinken bij presentatie plannen Markt Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

Gisteravond de presentatie van de definitieve plannen voor de Markt in Dokkum. Vóór de bijeenkomst ging al een persbericht uit dat er brede steun was voor de plannen. Zeer opmerkelijk! En tijdens de bijeenkomst mochten geen vragen worden gesteld. Alles leek strak geregisseerd om vooral maar geen kritiek te laten klinken, zoals die tijdens de eerste bijeenkomst een jaar geleden wel stevig klonk.

Ondertussen is de link met Bonifatius en de historie van Dokkum volledig uit het plan verdwenen. Geen 52 bomen meer die de volgelingen van Bonifatius moesten verbeelden. En ook de roos met zonnepanelen op het plein voor de Grote Kerk, die de energie voor de ijsfontein moest leveren, blijkt niet te kunnen. Dat hadden wij meteen al aangegeven. Daarmee vraag je je wel af hoe weldoordacht het plan in aanvang is geweest.

Het aantal parkeerplaatsen, officieel 64, maar er staan ook wel eens 80 auto’s, gaat terug naar 28. Het onderplein wordt opgehoogd en komt op dezelfde hoogte als het bovenplein voor de Grote Kerk. Het bovenplein blijft verhard, maar, waar we al bang voor waren, komen er verder vooral bomen en gras.

Kritische vragen mochten er vervolgens niet meer plenair gesteld worden, terwijl wij van alle kanten vooral kritiek op de plannen horen. Alles lijkt er op gericht om vooral geen vertraging meer op te lopen. Immers, in 2018 moet die ijsfontein er staan.