Mijn liedjes staan nu ook op Spotify en Apple Music

  • Berichtcategorie:politiek

Zoals sommigen van jullie wel weten, schrijf ik in mijn vrije tijd mijn eigen liedjes en teksten. Een veertigtal daarvan heb ik in de loop der jaren ook opgenomen. In een studio of gewoon bij mij thuis. De afgelopen maanden heb ik die liedjes weer opgezocht en geremastered. En met trots kan ik jullie vertellen dat ze vanaf nu ook op Spotify en Apple Music te vinden zijn. Je vindt ze hier:

https://open.spotify.com/artist/2qSyiwmawHRR1ENI0W0KQD

De meeste liedjes en teksten dateren uit de jaren ’90, toen ik nog vrij regelmatig optrad. Eerst schreef ik in het Nederlands, later vooral in het Fries en de laatste tijd ook in het Engels. In het begin zong ik zelf en begeleidde mezelf op piano en gitaar. Vanaf 2000 werkte ik ook regelmatig samen met andere musici.

De laatste jaren treed ik eigenlijk niet meer op en neem ik alleen nog liedjes op in mijn eigen studio aan huis. Daarbij neem ik dan de hele productie en alle instrumenten voor mijn rekening.

Bij mijn liedjes zijn tekst en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zijn kleine gedichten die ik met melodieën probeer te versterken. Ze gaan over de liefde (bijv. ‘Ik leau dat ik dy mis’ en ‘Ik sweef’) of de liefde voor de natuur (‘Het bos na een regenbui’), maar ook over verlies (‘Mei oare eagen’), dementie (‘Wa’) en het milieu (‘The band is playing on’).

Genoeg voor nu. Ik ben vooral benieuwd wat jullie ervan vinden. En ik hoop de komende tijd meer van me te laten horen. Tenminste als het lukt om tijd te vinden om meer liedjes op te nemen…