Nog steeds geen kwijtschelding gemeentebelastingen over 2017

  • Berichtcategorie:politiek

De aanvragen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen over het jaar 2017 zijn nog steeds niet afgehandeld. In december vroeg Dongeradeel Sociaal/S!N zich hardop af of binnenkort duidelijkheid over die aanvragen zou komen. Ook omdat de maximale termijn van 6 maanden toen inmiddels ruim verstreken was. “Jazeker,” antwoordde wethouder Pieter Braaksma (ABD), “de bedoeling is dat iedereen in januari antwoord krijgt.” Nee dus.

Donderdagavond 2 februari, tijdens de vergadering van de commissie Mienskip, kon wethouder Braaksma zich niet herinneren dat hij dat had beloofd… en dat hij zeer binnenkort de slepende kwestie zal oplossen. Een termijn kon hij echter niet noemen…

Rebecca Slijver van Dongeradeel Sociaal/S!N vraagt zich af of je mensen bijna een jaar in onzekerheid kunt laten over zo’n belangrijke beslissing van de gemeente. Nee dus.

Immers, de kwijtschelding voor 2018 kan binnenkort aangevraagd worden. Dat zou kunnen betekenen dat mensen straks, als de kwijtschelding niet toegekend wordt, kort na elkaar twee keer de gemeentelijke belasting moet betalen. En het gaat om forse bedragen: tussen de 385 en 458 euro.

DS/S!N vindt het dan ook tijd voor een soort ‘generaal pardon’: iedereen die over 2017 kwijtschelding heeft aangevraagd, krijgt kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen over 2017. De partij overweegt hiertoe een motie in te dienen tijdens de komende vergadering van de gemeenteraad.

Reageren? Discussieer mee op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/sociaalinnef/posts/953068631516532

Beluister hier de opnames van de raadsvergadering van december. De vraag van Dongeradeel Sociaal over de kwijtschelding start na ongeveer 16 minuten.

Foto: Google