Oppositie niet uitgenodigd! Hoezo vertrouwen?

  • Berichtcategorie:politiek

ondernemersbijeenkomst_623x250

Vorige week zagen wij een tweet van de gemeente Dongeradeel, waarin ondernemers worden opgeroepen om naar een bijeenkomst te komen.

Tijdens die bijeenkomst, zo konden wij lezen, zouden de fractievoorzitters van CDA, FNP en CU het coalitieakkoord presenteren, om vervolgens met de aanwezige ondernemers in discussie te gaan over belangrijke onderwerpen als het gratis parkeren en de zondagopenstelling van winkels.

Heel erg interessant… vooral, omdat niemand van de oppositie voor deze bijeenkomst was uitgenodigd.

Wij vragen ons dan ook ernstig af of de coalitie überhaupt iets geleerd heeft van de stevige confrontatie in de raadsvergadering van 25 april jl. En van het feit dat de voltallige oppositie het vertrouwen in de coalitie heeft opgezegd. Is het signaal niet duidelijk genoeg geweest? Het vertrouwen is, na deze blunder, nog steeds ver te zoeken.

Want een blunder was het, al zei burgemeester Marga Waanders dat niet met zoveel woorden. Op vragen van Dongeradeel Sociaal antwoordde zij verbaasd dat ze ervan uit was gegaan dat de raad, en dus ook de oppositie, was uitgenodigd. Zij nodigde daarop alsnog de voltallige raad uit.

Er is nog een lange weg te gaan om het vertrouwen te herstellen…

Lees hier de uitnodiging voor de ondernemersbijeenkomst op 21 mei 2014.