“Geen sportcomplex Schatzenburg in Dokkum”

  • Berichtcategorie:politiek

trimmertolhuisbad

Dongeradeel Sociaal maakt zich zorgen over Het Tolhuisbad in Dokkum. Het zwembad moet straks geëxploiteerd gaan worden door een marktpartij die ook een nieuwe sporthal gaat bouwen en runnen. Tenminste dat is het plan. “Het moet hier niet net zo gaan als met Schatzenburg in Menaldum, waarbij een tientje voor een zwembadkaartje werd gevraagd.” waarschuwde fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries van Dongeradeel Sociaal. De partij wil daarom antwoord op een groot aantal vragen, als straks het definitieve plan in maart in de raad wordt gepresenteerd.

Een vijftal bedrijven heeft zich inmiddels gemeld voor het bouwen en exploiteren van een nieuwe sporthal in combinatie met zwembad Het Tolhuisbad. Deze nieuwe sporthal zou dan in plaats komen van sporthal De Trimmer op de Harddraver in Dokkum. Eerder heeft de raad al besloten om De Trimmer te renoveren, maar dat besluit is opgeschort in afwachting van de uitkomsten van de marktconsultatie voor een eventuele nieuwe sporthal.

Dongeradeel Sociaal houdt vooralsnog vast aan het eerdere besluit tot renovatie, omdat zij grote gevolgen vreest voor de sportverenigingen op De Harddraver, zoals voetbalclub VV Dokkum. Maar een nieuwe sporthal en commerciële exploitant kan ook grote gevolgen hebben voor de (sport)verenigingen op Het Tolhuispark, zoals voetbalclub Be Quick, korfbalvereniging De Granaet en de zwemclub. Om nog maar te zwijgen over de gebruikers van de sporthal en de bezoekers van het zwembad.

Wij willen dan ook eerst duidelijkheid over deze gevolgen, voordat wij een besluit kunnen nemen over een eventuele nieuwe sporthal in combinatie met het zwembad. Wij dienden daarom een amendement in dat uiteindelijk als motie door wethouder De Graaf werd overgenomen; met de belofte dat ze de vragen zo veel en goed mogelijk zal proberen te beantwoorden in het voorstel dat zij in maart in de raad zal brengen.

Lees hier onze motie