In maart komt initiatiefgroep met plannen voor behoud Bolwerk Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

swd_300x120

Op vragen van Dongeradeel Sociaal meldde wethouder De Graaf afgelopen donderdag in de raad dat de gemeente het komend halfjaar zelf de exploitatie van het gebouw ‘Het Bolwerk’ in Dokkum op zich gaat nemen. De activiteiten in het gebouw kunnen daarmee voorlopig doorgaan. In maart komt een initiatiefgroep met plannen om ook na 1 juli Het Bolwerk open te houden.

Het Bolwerk dreigde gesloten te worden, toen de Stichting Welzijn enige maanden geleden de huur van het gebouw opzegde. De stichting verzorgde vele jaren de exploitatie van het gebouw en organiseerde vele activiteiten. Door bezuinigingen en een andere manier van werken heeft de Stichting Welzijn echter het gebouw niet meer nodig. De gemeente wil het gebouw daarom afstoten.

Dongeradeel Sociaal had in haar alternatieve begroting enkele weken geleden al geld vrijgemaakt om het gebouw Het Bolwerk te behouden als activiteitencentrum. Een amendement van die strekking kreeg toen geen steun van de andere partijen in de raad. Dongeradeel Sociaal zal echter blijven ijveren om het gebouw open te houden; dit in samenwerking met de initiatiefgroep.

UPDATE! Begin december kregen alle huurders en gebruikers van het Bolwerk een brief, waarin gesteld wordt dat Het Bolwerk per 1 augustus 2015 dichtgaat en dat huurders en gebruikers zelf een vervangende locatie moeten zoeken. Op vragen van Dongeradeel Sociaal meldde de wethouder dat dit een formele stap is, maar dat er nog steeds serieus wordt gekeken naar een overname van Het Bolwerk door de initiatiefgroep. De huurders en gebruikers kunnen dus het beste wachten tot maart, als het voorstel van de initiatiefgroep in de raad komt, voordat ze een nieuwe locatie gaan zoeken.