Samenwerking tussen Dokwurk, Raderwerk en gemeente Noardeast-Fryslân in Kollum

  • Berichtcategorie:politiek

KOLLUM – Met ingang van 1 maart gaan Dokwurk, Raderwerk en de gemeente Noardeast-Fryslân samenwerken op de locatie Rijdstraat 2 in Kollum. Het pand is inmiddels verbouwd, zodat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd.

De samenwerking is voor alle partijen een mooie stap. “Raderwerk was al langer op zoek naar nieuwe huisvestingsruimte voor de demontage afdeling, die nu nog gevestigd is aan de Timmerwerf 4 in Kollum” aldus Cees Jan Gieskes, directeur Werkpro waar Raderwerk een onderdeel van is. Jan Knol, directeur Dokwurk geeft aan dat de samenwerking het mogelijk maakt dat ongeveer 25 medewerkers van Dokwurk een werkplek hebben gevonden die past bij ieders mogelijkheden. Bovendien helpt het in onze duurzame en circulaire doelstellingen.

Ook wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân is blij met deze samenwerking. Hierdoor ontstaat er weer een mooie plek in de ‘mienskip’ die veel mogelijkheden biedt. Zo zal naast de gemeentewerf ook een deel van het gebiedsteam haar intrek in dit pand nemen waarmee we een plek creëren waar iedereen drempelloos mee mag doen. Daarnaast sluit het volledig aan bij de duurzame en circulaire ambitie van de gemeente.

Lees hier verder

Foto: Wiebrig Reitsma, Dokwurk