Werkbezoek college aan Fortuin in Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

๐ƒ๐ข๐ง๐ฌ๐๐š๐  ๐Ÿ๐Ÿ• ๐ฌ๐ž๐ฉ๐ญ๐ž๐ฆ๐›๐ž๐ซ ๐›๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐œ๐จ๐ฅ๐ฅ๐ž๐ ๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐&๐– ๐ž๐ž๐ง โ€˜๐ฏ๐ž๐ซ๐Ÿ๐ซ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐โ€™ ๐›๐ž๐ณ๐จ๐ž๐ค ๐š๐š๐ง ๐…๐จ๐ซ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง ๐ƒ๐จ๐œ๐ค๐ฎ๐ฆ ๐๐•.

De kenmerkende geur van pepermunt is voor veel mensen verbonden aan Dokkum. Het bedrijf is dan ook al sinds 1842 gevestigd in deze Elfstedenstad. In die tijd is Fortuin uitgegroeid van banket- en suikerbakker tot expert op het gebied van pepermunt. Specialisatie: โ€˜frismakersโ€™.

Fortuin is een trots bedrijf dat alle mint-gerelateerde producten in de wereld kan maken. Dit zorgt voor ruimte voor maatwerk (private label), op het gebied van verpakking, receptuur en stempel.

Bij de consument is Fortuin vooral bekend van de drie eigen sterke merken: ๐…๐จ๐ซ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง, ๐ƒ๐… ๐ž๐ง ๐–๐ข๐ฅ๐ก๐ž๐ฅ๐ฆ๐ข๐ง๐š.

Wilhelmina heeft een naamsbekendheid van 99% in Nederland. Het pepermuntje met het koninklijke portret van Wilhelmina erop is bezig aan een stevige verjonging. Zo is het muntje sinds 2020 helemaal Vegan. En de verpakking duurzaam en volledig recyclebaar. โ€œInnovation is key.โ€

Fortuin gelooft daarbij in de kracht van samenwerking, o.a. op het gebied van productontwikkeling.

Zeer plezierig is de samenwerking met de mooie mensen van Sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk. Bij de verpakkingslijn kwam het college met ze in gesprek. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen zit Fortuin in de genen.

Het college is trots op Fortuin Dockum BV, dat weet te innoveren en constant vernieuwt. Dat Fortuin daarbij de samenwerking zoekt met andere, veelal lokale, partijen, juicht het college toe. ๐ƒ๐š๐ญ ๐ข๐ฌ ๐๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ซ๐ž๐ ๐ข๐จ, ๐๐ž ๐ค๐ซ๐š๐œ๐ก๐ญ ๐ฏ๐š๐ง ๐…๐จ๐ซ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง.

Bron: LinkedIn Gemeente Noardeast-Fryslรขn