Wethouder de Vries op bezoek in Kollumerzwaag en Veenklooster

  • Berichtcategorie:politiek

KOLLUMERZWAAG/VEENKLOOSTER – Contactwethouder Jouke Douwe de Vries heeft een werkbezoek afgelegd in Kollumerzwaag en Veenklooster. Het gesprek met Plaatselijk Belang ging over alle ontwikkelingen in de dorpen. Vooral over woningbouw, veiligheid en de wens om het dorp van onderaf vooruit te helpen.

Project woningbouw in voorbereiding

Er is behoefte aan nieuwe woningen in Kollumerzwaag. Het gaat om zowel huur- als koopwoningen.
Een werkgroep onder Plaatselijk Belang werkt samen met de gemeente aan een plan voor nieuwe bouwkavels voor woningen aan de Cedelshof (fase 3). Dit loopt goed. Hier wordt binnenkort meer over bekendgemaakt. Woningcorporatie Thús Wonen gaat over sociale huurhuurwoningen. De vraag om invulling van de lege plekken aan de Bjirkehof en Kastanjehof staat nog open. Eerder heeft de corporatie aangeven op korte termijn geen stappen te willen zetten voor invulling van deze lege plekken met nieuwe huurwoningen. Met de nieuwe directie van de corporatie is hier nog geen contact over geweest.
“Miskien is in kombinaasje fan wenjen en soarch op dat plak ek in opsje,’ zegt wethouder Jouke Douwe de Vries, “dêr wurdt de lêste tiid en hieltyd mear omtinken foar frege. Goed om dat fierder meiïnoar te ûndersykjen.”

Lees hier verder: https://www.rtvnof.nl/wethouder-de-vries-op-bezoek-in-kollumerzwaag-en-veenklooster/587685/

Foto: Durkje Boersma