Bouwovereenkomst uitbreiding Dokwurk ondertekend

  • Berichtcategorie:politiek

DOKKUM – Maandagavond 1 juli 2024 werd de bouwovereenkomst voor de nieuwbouw van een bedrijfshal bij het huidige pand aan de Hendoweg van Dokwurk getekend. Het sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk werd vertegenwoordigd door de bestuursleden Kempenaar en Braaksma. De heer Nicolai ondertekende namens bouwgroep Dijkstra Draisma. TWA Architecten was wederom de ontwerper en architect van de geplande nieuwbouw.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat Dokwurk een nieuw pand gaat bouwen naast de huidige nieuwbouw, zodat alle medewerkers en deelnemers binnen Dokwurk op één plek gehuisvest zijn. Het pand zal dezelfde look en feel hebben als het huidige pand en voldoen aan de hoogste standaarden voor wat het verpakken van food en petfood betreft. De nieuwbouw wordt zo gesitueerd dat door middel van een verbindingsstraat de twee panden aan elkaar verbonden zullen worden.

Met ruim 1000 medewerkers en deelnemers is sociaal ontwikkelbedrijf Dokwurk de grootste  werkgever in de regio Noardeast Fryslân. Dokwurk helpt mensen in deze regio om actief mee te kunnen doen in de samenleving middels werk, onderwijs en/of maatschappelijke participatie. Als verbinder in de regio stellen ze de medewerker en de deelnemer centraal om deel te kunnen nemen binnen de arbeidsmarkt. Ze zijn er voor iedereen. De werkwijze is gericht op ‘ontwikkeling door werk en werk door ontwikkeling’, waarbij iedereen gelijk is; gewoon bijzonder én bijzonder gewoon!

Bij Dokwurk staat de mens voorop en deze mens verdient dan ook een goede en fijne werkomgeving. De bouw is al begonnen. Na realisatie eind 2024 zal het pand aan de Holwerderweg 21 door Dokwurk worden afgestoten.

Bron: RTV NOF