Old Stars ‘social football’

  • Berichtcategorie:politiek

Door het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) gaat het in gemeenteland de laatste maanden veelvuldig over preventie, gezondheid en het versterken van de sociale basis. Laten we daarbij niet vergeten dat er wat dat betreft al hele mooie initiatieven zijn. Initiatieven waar we op voort kunnen bouwen en die onze steun verdienen.

Vanochtend was ik op bezoek bij één van die initiatieven: de Old Stars bij Wykels Hallum.

En hoe leuk was dat! Een tijdje geleden werd ik uitgedaagd door Siebe Post om een keer mee te voetballen met de Old Stars. “Het mag dan ‘walking football’ heten”, zo zei hij, “maar het gaat er best fanatiek aan toe” en ik zou fysiek nog aan de bak moeten.

Vanochtend was het zover en ging ik de uitdaging aan. En, ja, het was best zweten op het smûke Blikkelân in Hallum, maar het was vooral ook erg leuk om te doen en bovenal: erg gezellig.

Iedere vrijdagochtend om 9.30 uur staat de koffie klaar en wordt er vanaf 10.00 uur gevoetbald. De Old Starsgroep bestaat op dit moment uit zo’n 20 deelnemers die uit de brede omtrek van Hallum en Stiens komen en variëren in leeftijd van 62 tot 75 jaar.

Het sociale aspect staat voorop en je hoeft geen groot voetballer te zijn (geweest) om mee te kunnen doen. Een prachtig voorbeeld, wat mij betreft, van ontmoeten en bewegen zoals wij dat met het GALA beogen. ‘Social football’ zou ik het dan ook liever willen noemen. Laten we inzetten op meer van dit soort initiatieven!

Foto’s: Siebe Post / Old Stars