Dongeradeel Sociaal: ‘Dongeradeel zet zichzelf te kijk’

  • Berichtcategorie:politiek

DONG_KabelNoord_dec13

Dongeradeel heeft als enige aandeelhoudende gemeente tegen de begroting van Kabel Noord gestemd. Onze vertegenwoordigers in de aandeelhoudersvergadering meldden dit vorige week in de gemeenteraad en beriepen zich op de steun van alle fracties in de Dongeradeler gemeenteraad. Jouke Douwe de Vries maakte daarop duidelijk dat dat niet voor Dongeradeel Sociaal geldt. Dongeradeel Sociaal is vóór behoud van Kabel Noord.

Eerder heeft Dongeradeel Sociaal zich al uitgesproken tegen het aanvullende onderzoek dat de gemeente Dongeradeel op eigen gelegenheid doet naar de (gedeeltelijke) verkoop van Kabel Noord. De kosten van dat onderzoek bedragen maar liefst 22.000 euro en alle andere aandeelhoudende gemeentes (samen 75% van de aandelen) hebben inmiddels aangegeven dat ze tegen verkoop zijn. Een onzinnig onderzoek dus en weggegooid geld.

Door tegen de begroting van Kabel Noord te stemmen zet Dongeradeel zichzelf nu nog verder te kijk, zo vindt Dongeradeel Sociaal. Zij verbeeldt dit in een nieuwe cartoon. Met de tegenstem spreekt de gemeente Dongeradeel zich immers uit tegen de investering in de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk in Noordoost-Fryslân. Dongeradeel Sociaal betreurt dat. Die investering is namelijk van groot belang voor de toekomst van ‘ons’ kabelbedrijf.

Dongeradeel Sociaal vindt het dan ook jammer dat de andere fracties in de Dongeradeler gemeenteraad het sociaal maatschappelijk belang van Kabel Noord blijkbaar niet zien; met (relatief) lage tarieven voor de abonnees en maatschappelijke projecten. Om nog maar te zwijgen over de werkgelegenheid die Kabel Noord met zich meebrengt.