Podiumavonden op het Dockingacollege

Regelmatig kom ik nog oud-leerlingen tegen uit de periode 1998-2007 toen ik docent/teamleider op het Dockingacollege was. En vrijwel altijd leidt dat tot fijne gesprekken en komen mooie herinneringen boven. Vooral als zij tijdens hun schooltijd mee hebben gedaan aan de jaarlijkse Podiumavond of de schoolband waar ik in beide gevallen de drijvende kracht achter was. Want muziek verbindt.

Dat bleek afgelopen weekend ook weer, toen ik via via door de moeder van een oud-leerling gevraagd werd of ik dit liedje, For What It Is Worth, nog had. Ik schreef het meer dan 21 jaar geleden en ik voerde het met haar dochter op tijdens een Podiumavond. Ik nam het destijds op, zodat haar dochter ermee kon oefenen. Ze had het daarom vaak gehoord en bewaarde er nog altijd mooie herinneringen aan.

Mooie herinneringen kwamen ook bij mij boven, toen ik het liedje vond en beluisterde. Ik stuurde het haar en ook haar dochter reageerde even later enthousiast via de app. Ook zij bewaarde nog altijd mooie herinneringen aan het liedje en ons optreden. Ze was toen 16 en had het niet altijd makkelijk, maar ik had haar ‘gezien’, zei ze, en door de muzikale band die we hadden, veel voor haar betekend. Wat mooi om te horen!

Die dochter, Femke Marije Wiersma, is nu 37 en bekend door Boer Zoekt Vrouw en haar werk voor de Boer Burger Beweging.

Femke en ik zouden willen dat meer jongeren zo’n muzikale band zouden ervaren. Na ons hernieuwde contact van afgelopen weekend broeden we daarom op een vervolg in de vorm van een muzikaal initiatief. In het bijzonder voor jongeren die het thuis of op school niet altijd makkelijk hebben. Hoe en wat denken we nog over na en als jullie suggesties hebben, horen we die graag.

Dit alles in de hoop dat we nog meer mooie herinneringen kunnen maken.

Beluister hier het liedje