Dokkum laatste stad van de 11-Stedentocht Tûmbacaravan

  • Berichtcategorie:politiek

DOKKUM – Vrijdagmiddag 9 oktober stond de Tûmbacaravan aan de Grote Breedstraat in Dokkum. De hoofdplaats van de gemeente Noardeast-Fryslân is de laatste stad in de 11-Stedentocht die de Tûmbacaravan de afgelopen 2 weken heeft afgelegd. Wethouder Jouke Douwe de Vries bracht bezoek aan de caravan. ,,Ik vind het een mooie actie”, 

De Tûmbacaravan is de kleinste ambassade van Fryslân. In de caravan kunnen mensen hun verhaal delen. Verhalen over wat ze beleven, leren, wat hun dromen zijn en hoe ze tegen de wereld aankijken. Die verhalen delen ze in de kleinste én reizende ambassade van Fryslân. De Tûmba-caravan reist door Fryslân en stopt op scholen, pleinen en werkplekken om jou te ontmoeten en je verhaal verder te brengen.

Tumba komt op voor de discriminatie en willen dit onderwerp ook meer spreekbaak maken ,,Uit onderzoek is gebleken dat de meest effectieve manier om discriminatie de bestrijden is ontmoeten”, Vertelt Arnold Helmantel, educatief werker bij Tumba. Wethouder Jouke Douwe de Vries is ook in gesprek gegaan bij de caravan en bracht ook zijn boodschap naar buiten,, Mijn boodschap is, we moeten het met elkaar doen, en voor een andere er zijn”, aldus Jouke Douwe de Vries.

Tineke Wassenaar, jeugdwerker in de regio van Kollum is vrijdagavond twee oktober met een aantal jongeren de straat op geweest met graffati, samen hebben ze op verschillende locaties in Noardeast-Fryslân en Dantumadiel de #jijhoorterbij op de straten zichtbaar gemaakt. ,, Hier was vooral het doen om de #jijhoorterbij de promoten en om mensen bewust te maken dat discriminatie niet kan en dat iedereen erbij hoort”.

Foto: Demi Hoekstra

Lees hier het bericht op RTV NOF