Dongeradeel Sociaal steunt petitie tegen 2,9 miljoen voor aanpak Markt Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

Johan Talsma uit Dokkum is een petitie gestart tegen het plan van B & W van de gemeente Dongeradeel om maar liefst 2,9 miljoen te steken in de aanpak van de Markt in Dokkum. Geld dat, na het mislopen van een subsidieaanvraag, bij de herinrichting van het Harddraverspark vandaan wordt gehaald. Dit, tot groot ongenoegen van de sportverenigingen op de Harddraver. Waanzin, noemt Talsma dat!

Dongeradeel Sociaal heeft dit in de gemeenteraad ook steeds geroepen, maar staat tot nog toe vrijwel alleen in haar kritiek. Dongeradeel Sociaal steunt deze petitie dan ook van harte en roept iedereen op om de petitie te ondertekenen.

Hieronder de tekst van de petitie.

2,9 MILJOEN MARKT DOKKUM? WAANZIN!

Geen 2,9 miljoen naar aanpak Markt in Dokkum

Het college van B&W van Dongeradeel wil 2,9 miljoen steken in de aanpak van de Markt in Dokkum en het verplaatsen van 50 parkeerplaatsen naar het Harddraverspark. Onder de bevolking is totaal geen draagvlak voor dit plan. Stop deze waanzin! Teken deze petitie en spreek je uit tegen dit belachelijke plan.

(meer info)
De 2,9 miljoen wil het college halen uit het geld dat was gereserveerd voor de sportconcentratie in het Tolhuispark.

VV Dokkum, Be Quick, kaatsvereniging Oostergo, de Tennisvereniging en de Camping hebben zich hiertegen uitgesproken. Het geld was namelijk ook gereserveerd voor de herinrichting van het Harddraverspark; voor als straks sporthal De Trimmer wordt gesloopt. Daar blijft nu amper nog geld voor over.

Bovendien zijn de verenigingen en de camping tot nog toe helemaal niet betrokken bij de plannen van het college. Er was hen beloofd dat ze mee mochten praten over de herinrichting van het Harddraverspark, maar daar wil de gemeente zonder enig overleg al mee beginnen door de parkeerplaats uittebreiden Onvoorstelbaar!

Veel besluiten over de aanpak van de Markt zijn door de gemeenteraad al genomen. Alleen Dongeradeel Sociaal en VVD hebben zich steeds tegen de plannen uitgesproken. Alle andere partijen gingen mee. Als burgers moeten wij daarom nu in actie komen, voordat het definitieve besluit valt. Dit is de laatste kans om dit onzalige plan te keren.

Nogmaals: Stop deze waanzin! En teken deze petitie!

Klik hier om de petitie te ondertekenen!