Geen geld voor nieuwe plannen Markt Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

binnenstadsvisie

Uit de antwoorden van het college op de vragen van Dongeradeel Sociaal blijkt dat er geen geld is voor eventuele nieuwe plannen voor de Markt in Dokkum.

Al weer nieuwe plannen, want het is de zoveelste keer dat er plannen voor de herinrichting van de Markt gemaakt worden. En ook dit keer is er dus geen geld voor gereserveerd, zo blijkt uit de antwoorden van het college. Toch wordt er op 20 mei een stadsdebat georganiseerd, waarin de bewoners hun ideeën over de binnenstad naar voren kunnen brengen.

Met het stadsdebat hoopt het college vlotter tot besluitvorming te kunnen komen en het aantal beroepsschriften te beperken. Maar of de bewoners hier warm voor zullen lopen, valt te betwijfelen. Uit de beantwoording van het college blijkt namelijk dat het vooral gaat om het verkleinen (!) van het kernwinkelgebied in Dokkum, dus niks geen grote uitbreidingsplannen.

stadswandeling_binnenstadsvisie_8april15

De plannen die door de bewoners naar voren worden gebracht, moeten in goede banen worden geleid door Rho Adviseurs. Dit adviesbureau is door het college voor maar liefst € 32.500,- in de arm genomen.

Naar aanleiding van een stadswandeling gaf Rho Adviseurs in april een eerste presentatie in de raad. De projectleider van Rho Adviseurs gaf daarbij toe dat hij Dokkum niet kende, maar dat hij erg enthousiast was over de prachtige historische binnenstad. Hij noemde het een ‘mooi bewaard geheim’ en zag grote mogelijkheden.

Kortom, weer iemand van buiten met grootse plannen die uiteindelijk niet waargemaakt kunnen worden, aldus Dongeradeel Sociaal. Laten we eerst maar eens beginnen om Dokkum beter te promoten en online beter op de kaart te zetten.

Het stadsdebat wordt gehouden op 20 mei a.s. om 19.30 uur in De Herberg in Dokkum.

Lees hier de eerder gestelde schriftelijke vragen

Lees hier de antwoorden van het college

Lees hieronder het bericht uit de Leeuwarder Courant d.d. 9 mei 2015

Dokkumers praten mee over functie Markt_LC-20150509