Zorgpension Dokkum officieel geopend

  • Berichtcategorie:politiek

DOKKUM – In de Sionsberg is woensdag  het Zorgpension Dokkum officieel geopend door wethouder Jouke-Douwe de  Vries van Noardeast-Fryslân. Het is de zesde locatie in Nederland, de eerste in Friesland. De heer Pranger, die tijdelijk verblijft in het pension en de wethouder onthulden woensdagmiddag de naam.

Team
Het team van het Zorgpension bestaat uit 14 verpleegkundigen en verzorgenden IG met als coördinator Binny Dijkshoorn. Het team vindt de sfeer erg belangrijk. Er is een gezellige huiskamer ingericht, waar men indien gewenst met elkaar kan eten of gezellig zitten. Er zijn  in totaal 16 bedden beschikbaar voor opnames gericht op herstelzorg. Herstelzorg wil zeggen dat mensen voor een korte periode in het Zorgpension in huiselijke setting kunnen herstellen. Er zijn zes 1 persoonskamers en vijf 2-persoonskamers. Opname is 24 uur per dag mogelijk, dus ook in de avond of de nacht.

Verwijzing
De inzet van behandelaren is van buitenaf. Er is een samenwerking met Huisartsencentrum Dokkum, Fysiotherapie GRIP, service apotheek Dokkum, dieetzorg Friesland. Het is een bijzonder concept, omdat er alleen maar ELV ( eerste lijnsverblijf) bedden zijn. Patiënten worden doorverwezen met name door de ziekenhuizen en de huisartsen. De doelgroep is voornamelijk  mensen, die om medische redenen tijdelijk niet meer thuis kunnen zijn, bv door een operatie of een val. Jong en oud is welkom in het Zorgpension.  Verblijf in het Zorgpension wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Verbouwing
De directeur van het Zorgpension, de heer van de Wetering vertelde, dat men halverwege 2020 al begonnen is met de verbouwing van de Sionsberg op de tweede verdieping. Dat was nog een flinke klus. Van de Wetering: “De afdeling heeft een aantal jaren leeggestaan, dus er moest echt wel wat gebeuren. Er was meer nodig dan alleen een likje verf. Daarna bleek ook dat we niet voldeden aan de eisen van brandveilig gebruik. Dus we moesten ook nog wat dingen aanpassen om ervoor te zorgen dat alle vergunningen in orde waren. Het had veel voeten in de aarde, maar we hebben voor elkaar gekregen.”

Meer informatie kunt u vinden op www.zorgpension.org. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling 06-11374660.

Het bevalt de eerste gasten uitstekend. Zo zegt mevrouw Reitsma: “Het bevalt me prima. Ik ben hier vrijdag drie weken. Het is de bedoeling dat ik maandag weer naar huis kan. Maar het is hier gezellig, het is best uit te houden.”