Noardeast-Fryslân verlengt samenwerking met Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur

  • Berichtcategorie:politiek

DOKKUM – Noardeast-Fryslân verlengt voor een periode van vier jaar de samenwerking met de Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Henk Kuiper (Stichting Leergeld), wethouder Jouke Douwe de Vries en Wytze Visser (Jeugdfonds Sport & Cultuur) hebben daartoe de overeenkomst ondertekend.

De aanvragen bij beide fondsen zijn de afgelopen tijd toegenomen. Noardeast-Fryslân besloot eind vorig jaar een extra bijdrage te geven. Beide organisaties kunnen hiermee in een grote behoefte voorzien.

De Stichting Leergeld kan voor dit jaar rekenen op 22.500 Euro extra. Alle overige bedragen moeten nog worden vastgesteld. Voor Dantumadeel moeten alle bedragen voor dit en de komende jaren nog worden vastgesteld.

Schoolspullen, sporten, muziek en zwemles of een verjaardag vieren. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan dit betalen. Ouders met een laag inkomen of schulden kunnen hiervoor een beroep doen op Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Een aanvraag doen
Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur nemen de financiële drempels weg voor ouders om hun kinderen te kunnen laten meedoen. “Ieder kind moet mee kunnen doen. Maar als geld in het gezin een probleem is, helpen wij graag. Wij betalen de rekening voor abonnement, kleding of materialen. Daarom roepen wij ouders, verzorgers en het sociale netwerk op: maak gebruik van ons fonds! Dat geeft een kind meer plezier, meer zelfvertrouwen en meer kans op het maken van vriendjes en vriendinnetjes, ” zegt Wytze Visser, bestuurslid Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland.

“De stifting Leergeld en it Jeugdfûns foarsjogge yn in grut ferlet,” zo onderstreept wethouder Jouke Douwe de Vries het belang van de samenwerking. “Mei harren stipe soargje wy derfoar dat alle bern yn ús gemeente meidwaan kinne oan aktiviteiten binnen en bûten skoalle; ek as harren âlden minder te besteegjen hawwe.”

Via het portaal van www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs een aanvraag indienen voor hun kind(eren) t/m 17 jaar. De stichtingen controleren de aanvraag en betalen de vergoeding rechtstreeks uit aan de aanbieder (bijvoorbeeld het zwembad of de voetbalvereniging).

Klik hier voor het bericht op rtvnof.nl