Werkbezoek Sionsberg Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

Nog altijd ben ik erg blij en trots dat ik als wethouder heb mogen bijdragen aan de terugkeer van de spoedzorg naar de Sionsberg. Met een stevig mandaat vanuit de raad en het college heb in 2019/2020 gelobbyd en bemiddeld tussen De Friesland en Sionsberg. Met in 2021 de terugkeer van de spoedzorg als resultaat.

Mooi dus om vanochtend, samen met burgemeester Johannes Kramer, een werkbezoek aan de Sionsberg te brengen en te horen over de laatste ontwikkelingen. Conclusie: de spoedpolikliniek staat als een huis en wordt, mede dankzij de gemeente, nog verder uitgebouwd.

De Sionsberg krijgt steeds meer gestalte als netwerkziekenhuis, zo vertelde bestuurder Melvin Mac Gillavry, met naast de spoedpoli, Hartwacht en LongCOVID-poli ook een prima samenwerking met de ambulancediensten en de ziekenhuizen Nij Smellinghe in Drachten en het MCL in Leeuwarden.

De spoedpoli bestaat nu een jaar en draait erg goed. Mede dankzij de aanschaf van de nieuwste apparatuur kunnen patiënten erg vlot worden geholpen. Die apparatuur kon worden aangeschaft dankzij een financiële bijdrage van het Steunfonds NOFriesland en de gemeenteraad van Noardeast-Fryslân. Mac Gillavry dankt hen daar hartelijk voor en nodigt de raad binnenkort graag uit om hier verder over te vertellen.

De spoedpoli is nu alleen nog open tijdens kantooruren, maar het loopt zo goed dat Sionsberg medio dit jaar haar openingstijden wil gaan uitbreiden; in ieder geval op zaterdag.

Kortom, mooie berichten uit onze eigen Sionsberg!

Boven een foto van de presentatie van de spoedzorg in september 2020 met Sionsbergbestuurders Melvin Mac Gillavry (rechts) en Igor Tulevski (midden).