Wethouder Jouke Douwe de Vries genomineerd voor verkiezing Beste lokale bestuurder

  • Berichtcategorie:politiek

DE WESTEREEN – Wethouder Jouke Douwe de Vries van de gemeente Noardeast-Fryslân is genomineerd voor de verkiezing Beste lokale bestuurder 2020. Dat heeft de organisatie van de verkiezing donderdag bekendgemaakt.

Vanaf donderdag kunnen lezers van het blad Binnenlands Bestuur hun stem uitbrengen op één van de dertien genomineerden voor deze jaarlijkse titel. Het is dit jaar de twaalfde keer dat de verkiezing wordt gehouden.

Genomineerden

Uit de eerste ronde van Beste Bestuurder 2020 zijn dertien genomineerden naar voren gekomen: vanuit elke provincie de beste bestuurder (12) en de beste waterschapsbestuurder (1).

De stemming sluit op zondag 31 januari. De bekendmaking is op donderdag 4 februari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2020 in Rotterdam. Deze bekendmaking is te volgen via een livestream.

Naschrift 5 februari 2021

DOKKUM – Wethouder Jouke Douwe de Vries van de gemeente Noardeast-Fryslân is niet de beste lokale bestuurder van het afgelopen jaar geworden, maar wel de enige genomineerde uit de provincie Fryslân. De organisatie van de verkiezing ‘Beste lokale bestuurder 2020’, het platform Binnenlands Bestuur, maakte de uitslag donderdag bekend. De titel ging uiteindelijk naar wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum, hij werd op de pier van Holwerd verrast.

Van elke provincie was een bestuurder genomineerd, voor Fryslân was dat dus Jouke Douwe de Vries. Opvallend was dat er, in een jaar dat burgemeesters heel belangrijk waren, geen enkele burgemeester was genomineerd.

Bron: RTV NOF