Zonnepanelen voor Burgerschool Dokkum

  • Berichtcategorie:politiek

Dokkum – De Burgerschool in Dokkum heeft zestig zonnepanelen laten plaatsen. Samen met wethouder Jouke Douwe de Vries zijn de zonnepanelen donderdag officieel in gebruik genomen.

Met de zonnepanelen wordt ongeveer net zoveel energie opgewekt als de school in een jaar verbruikt. De Burgerschool vindt het belangrijk om haar bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. De leerlingen denken mee over het vergroenen van de school en gaan aan de slag met lesmateriaal over energie.

,,Want voor onze leerlingen is het belangrijk dat wij samen zorgdragen voor een leefbare omgeving. Samen leren van en met elkaar over hoe wij daar onze bijdragen aan kunnen leveren is van belang. Daarom zijn wij ook trots dat wij vanaf vandaag een officiële zonneschool mogen zij”, zo zegt Daisy Smit, directeur van de Burgerschool in Dokkum.

Zonnescholen

De Burgerschool doet mee aan het project Zonnescholen. Zonnescholen begeleidt de aanschaf van zonnepanelen door scholen. Het project is opgezet door Onderwijsbureau Meppel en HOTZE | Ruimte voor duurzame ontwikkeling. Bijna 100 scholen, van Dokkum tot Amsterdam, doen al mee! Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland.

Bron: Nieuwe Dockumer Courant

Foto: Jan van Empel