De eerste editie van het Iepen Poadium, een groot succes

  • Berichtcategorie:politiek

DOKKUM – Op een volgepakte Markt hebben Elise Westerhof en Gretha Timersma op zaterdag 9 september de eerste editie van het Iepen Poadium bij de Admiraliteitsdagen gewonnen. Door deze prestatie zijn zij uitgekozen om op zondag 10 september een optreden te verzorgen op het hoofdpodium van de Admiraliteitsdagen op de Zijl tijdens het programma Adje’s Sing-along.

Het Iepen Poadium is een talentenprogramma voor muzikanten en dansers wat afgelopen jaar is ontwikkeld door centrum voor de kunsten Opus 3 uit Dokkum, in samenwerking met de gemeente Noardeast-Fryslân, de Admiraliteitsdagen en Frieslandpop. Op initiatief van wethouder Jouke Douwe de Vries en Femke Wiersma zijn de verschillende partijen bij elkaar gebracht om het talentenprogramma voor jeugd van 12 tot 21 jaar uit te werken.

In het programma wordt, naast aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, ook sterk ingezet op samenwerken en ontmoeting. Tijdens een Bootcamp voor alle deelnemers zijn workshops gevolgd op het gebied van podiumpresentatie, songwriting en conceptontwikkeling

Tijdens de Admiraliteitsdagen was het podium op de Markt in Dokkum op zaterdagmiddag beschikbaar voor de finale. Op dit prachtige podium kregen de muzikanten en dansers de kans om voor een groot publiek hun kunsten te laten zien. Emiel Stoffers, zanger van de Hûnekop, verzorgde de presentatie. Een deskundige jury (Jouke Douwe de Vries, Femke Wiersma en Titus van ’t Veer) hebben uiteindelijk de bijdrage van Elise en Gretha als beste beoordeeld. Voor alle deelnemers was het een ervaring om nooit meer te vergeten; op zo’n mooi podium, voorzien van alle geluids- en lichttechniek voor zo’n grote hoeveelheid mensen spelen is waar je het allemaal voor doet.

Bron: RTV NOF