Kwartaalverlies 140.000 euro WMO-vervoer Jobinder ‘ingecalculeerd’

  • Berichtcategorie:politiek

In het eerste kwartaal van dit jaar leed Jobinder een verlies van maar liefst 140.000 euro op het WMO-vervoer. Volgens wethouder Pytsje de Graaf was dat ‘ingecalculeerd’ en blijft Jobinder dit jaar binnen begroting. Mede omdat het leerlingenvervoer 90.000 euro voordeliger uitviel, was het totale verlies over het eerste kwartaal ‘slechts’ 52.000 euro. ‘Verwaarloosbaar’ noemden Algemeen Belang Dongeradeel en PvdA dit.


Cijfers eerste kwartaal Jobinder (bron: Jobinder, juli 2018)

Zij durfden Dongeradeel Sociaal/S!N zelfs aan te vallen, omdat DS/S!N eerder had gewaarschuwd voor een overschrijding van tonnen op het WMO-vervoer (lees: Hogere kosten en slechte planning bij WMO-vervoer Jobinder en ‘Jobinder blijft binnen begroting en krijgt gratis nummer’). Maar die overschrijding dreigt nog steeds, mocht het verlies ook in de volgende drie kwartalen van vergelijkbare hoogte zijn. Fractievoorzitter Jouke Douwe de Vries van DS/S!N peinsde er dan ook niet over, om ook maar één woord terug te nemen van zijn eerdere uitspraken over het WMO-vervoer door Jobinder.

Volgens wethouder Pytsje de Graaf was het verlies tijdens de opstartfase ‘ingecalculeerd’. Volgens haar moet het over een heel jaar bekeken worden en in combinatie met alle andere vervoer van Jobinder, waaronder het leerlingenvervoer. Jobinder ligt, wat dat betreft, ‘aardig op koers’, gaf ze aan. ‘We bin der!’ durfde ze zelfs te stellen.

DS/S!N durft dat nog niet te stellen en blijft Jobinder kritisch volgen. De partij kreeg daarvoor een compliment van CDA-raadslid Jentje de Vries. Hij zette ABD en PvdA op hun plek door te stellen dat het misschien wel had geholpen dat DS/S!N aan het begin van dit jaar al had gewaarschuwd voor mogelijke tekorten bij Jobinder. Dat daardoor de uiteindelijke kostenoverschrijding binnen de perken was gebleven. Soms wordt een kritische opstelling door de coalitie dus wel op de prijs gesteld.

Foto: RTV NOF

Lees hier de nieuwsbrief van Jobinder