Mogelijk tonnen extra kosten aan bruggen Grootdiep

  • Berichtcategorie:politiek

Bijzonder! Wethouder Pytsje de Graaf had een presentatie aangekondigd over ‘een ander financieringsarrangement’ voor de bruggen over het Grootdiep (d.w.z. de Schreiersbrug en de nieuwe fietsbrug). De nieuwe fietsbrug valt 4 ton duurder uit (bovenop de geraamde 1,3 miljoen) en dat zou de provincie betalen, zo had ze eerder gezegd. Kortom, wij dachten dat ze dat ging uitleggen.

Maar niets was minder waar! ‘Met een steen op de maag’ (haar woorden) meldde ze dat er een conflict met de provincie is ontstaan over de kosten van de overname van de Schreiersbrug (niet 1 miljoen, maar 2,4 miljoen, blijkt nu) en dat daarmee ook het meebetalen aan de fietsbrug op losse schroeven komt te staan.

Onvoorstelbaar! Ook het feit dat ze daar nu pas mee komt en op deze manier (met een ‘presentatie’), want het conflict met de provincie blijkt al langere tijd te bestaan.

Dongeradeel Sociaal heeft, net als de andere partijen, om een schriftelijke uitleg en een raadsdebat gevraagd. Dit zal komende maand plaatsvinden.

Reageren? Discussieer mee op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/sociaalinnef/posts/944657839024278

Artikel in Leeuwarder Courant van 19 januari 2018